Skupina Laibach obsedla Ruse

Foto: Žurnal24 Po Moskvi so razobešeni veleplakati. (Foto: Dallas Records)
Rusi imajo novo obsesijo. Te dni je namreč Moskva prelepljena z veleplakati, ki napovedujejo veliki koncert skupine Laibach.
Oglej si celoten članek

Laibach bodo v sredo osmič nastopili v ruski prestolnici. Nastopili bodo v Club B1 Maximum, ki slovi po eni najboljših koncertnih dvoran v mestu in lahko sprejme 3000 ljudi.

Moskovski publiki bodo poleg železnih skladb iz svojega repertoarja v klenem slovenskem jeziku prvič predstavili tudi predelave nekaterih svojih skladb iz začetka 80. let.

Oktobra se bo skupina podala še na krajšo turnejo po ostalih večjih ruskih mestih, v Moskvi pa bodo takrat predvidoma predstavili še svojo elektronsko verzijo Bachove Umetnosti fuge.

Ogled razstave z Laibachi
V Tivolskem gradu bo do 6. junija odprta velika razstava o prvi desetletnici skupine, z naslovom Gesamtkunst Laibach, temelji 1980 -1990. 30. maja, na sam predvečer zgodovinske ustanovitve pred 30 leti v Trbovljah, skupina v okviru razstave za svojo najbolj predano publiko pripravlja voden ogled razstave, ki jo bodo vodili člani skupine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.