Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Skupina Laibach obsedla Ruse

Po Moskvi so razobešeni veleplakati. (Foto: Dallas Records) Žurnal24 main
Rusi imajo novo obsesijo. Te dni je namreč Moskva prelepljena z veleplakati, ki napovedujejo veliki koncert skupine Laibach.

Laibach bodo v sredo osmič nastopili v ruski prestolnici. Nastopili bodo v Club B1 Maximum, ki slovi po eni najboljših koncertnih dvoran v mestu in lahko sprejme 3000 ljudi.

Moskovski publiki bodo poleg železnih skladb iz svojega repertoarja v klenem slovenskem jeziku prvič predstavili tudi predelave nekaterih svojih skladb iz začetka 80. let.

Oktobra se bo skupina podala še na krajšo turnejo po ostalih večjih ruskih mestih, v Moskvi pa bodo takrat predvidoma predstavili še svojo elektronsko verzijo Bachove Umetnosti fuge.

Ogled razstave z Laibachi
V Tivolskem gradu bo do 6. junija odprta velika razstava o prvi desetletnici skupine, z naslovom Gesamtkunst Laibach, temelji 1980 -1990. 30. maja, na sam predvečer zgodovinske ustanovitve pred 30 leti v Trbovljah, skupina v okviru razstave za svojo najbolj predano publiko pripravlja voden ogled razstave, ki jo bodo vodili člani skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.