Slaba velikonočna čokolada

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Praznični posladek je le redko gurmanski, saj so velikonočna jajčka pogosto izdelana iz slabe čokolade.
Oglej si celoten članek

Italijanska zveza potrošnikov je te dni kupce opozorila na nizko kakovost čokolade v velikonočnih čokoladnih jajcih. Ker je ponudba teh izdelkov na naših policah v veliki meri enaka oziroma enakovredna italijanski, je smiselno upoštevati njihove napotke in opozorila ob nakupu teh velikonočnih posladkov.

Pozorno preberite nalepko

Najslabša čokolada naj bi bila po italijanskih raziskavah uporabljena za izdelavo velikonočnih jajčk, ki v jedru skrivajo presenečenje (igračko), saj proizvajalec (in najverjetneje tudi potrošnik) ob tem največ pozornosti nameni igrački in ne čokoladi. Testiranje te čokolade je pokazalo veliko nezdravih primesi, predvsem nasičenih maščob in dodatkov, ter le malo kakava. Otrokom zato igračko raje kupite posebej.

Druga pomembna stvar, na katero opozarjajo italijanski strokovnjaki, je, da je zaradi specifičnosti izdelka, ki ga lahko ponujajo le za veliko noč (torej enkrat na leto), na policah pogosto mogoče najti čokoladna jajčka s pretečenim rokom uporabe oziroma s staro in neokusno čokolado, ki ne ustreza več merilom za prodajo. Pred nakupom zato pozorno preberite nalepko in preverite rok trajanja oziroma datum proizvodnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:22 30. Marec 2013.

    Ah kaj samo čokoladna jajčka...<br /><br />Preverjajte vso čokolado. <br /><br />Veliko čoklad da ni pravih. Tud taki izdelki ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.