Slipknot v Zagrebu

Foto: Žurnal24 Po več kot desetih letih uspešne kariere 16. junija v zagrebški Dom Sportova pri
Po več kot desetih letih uspešne kariere 16. junija v zagrebški Dom Sportova prihaja ameriški kontroverzen metal bend Slipknot. Predskupini bosta benda Killswitch Engage in Hetera.
Oglej si celoten članek

Slipknot se bodo oglasili v sklopu turneje All Hope Is Gone. Devetčlanski kolektiv iz Iowe je poznan tudi pod vzdevki The Nine, Meld ali The Pale. Zasedbo sestavljajo s številkami, ki so hierarhična lestvica pomembnosti določenega glasbila, označeni člani: DJ # 0 – Sid Wilson, glavni bobni #1 – Joey Jordison, basist #2 – Paul Gray, drugi bobni #3 – Chris Fehn, kitara #4 – James Root, 'sampleist' #5 – Craig Jones, bobni #6 – Shawn Crahan (Clown), kitara #7 – Mick Thomson, vokal #8 – Corey Taylor.

Ideja za zamaskiran metal bend se je porodila pred štirinajstimi leti, natančneje leta 1995. Od takrat so Slipknot izdali pet studijskih albumov in koncertni DVD.

Diskografija:¸
Mate. Feed. Kill. Repeat (CD, 1996)
Slipknot (CD, 1999)
Iowa (CD, 2001)
Vol. 3 (The Subliminal Verses) (CD, 2003)
9.0: Live, Voliminal – Inside The Nine (DVD, 2004)
All Hope Is Gone (CD, 2008)

Vokalist Corey Taylor je težo zadnje plošče pred izidom lanskega avgusta opisal z naslednjimi besedami: "Strgal ti bom kožo z obraza. Ne zdi se mi, da bo svet pripravljen na to ploščo." Sočasno s težnjami po težkih zvokih je bend želel bolj kot v preteklosti narediti novo ploščo eksperimentalno, z več akustičnimi kitarami in melodičnimi vokali. V tem smislu je zvok tokrat bližje tistemu, ki so ga imeli na predhodniku iz leta 2003, Vol 3: The Subliminal Verses. Tokratna sprememba je tudi dejstvo, da je bilo pri pisanju skladb (napisali so jih okrog 30) tokrat prisotnih vseh devet članov. Taylorjevi teksti, ki so vedno govorili o njegovem življenju, so tokrat specifično bolj pritoževanje nad tem, kar gre v življenju narobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.