Slovenci kupovali ponarejene vozniške, ker jih niso dobili, podali prijavo

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Saj ni res, pa je ...
Oglej si celoten članek

Novica, ki jo je ta teden posredovala Policija, je resna, a hkrati tudi bizarna, saj so nepridiprave prijavili tisti, ki so kupovali ponarejene vozniške. Celjski kriminalisti namreč obravnavajo sume storitve kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin, ki se navezujejo na prodajo ponarejenih vozniških dovoljenj.

"V sodelovanju z Agencijo za varnost prometa  Republike Slovenije smo v zadnjih dneh zaznali, da so se na družbenem omrežju Facebook pojavili zapisi (po vsebini oglasi), kjer posamezniki, proti plačilu ponujajo pridobitev slovenskih in mednarodnih vozniških dovoljenj. Ob nekaterih zapisih kjer ponujajo omenjena vozniška dovoljenja, so dodali tudi fotografije policijskih preventivnih dogodkov, ki so bile objavljene na družbenih omrežjih. Po do sedaj zbranih podatkih vozniško dovoljenje za B kategorijo ponujajo za 1.700 €, vozniško dovoljenje za vse kategorije pa za 3.700 €," so ta teden sporočili s Policijske uprave Celje.

Pravijo, da so do sedaj prejeli že več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna, ponarejena, vozniška dovoljenja. Občane pa opozarjajo, naj ne nasedajo tovrstnim ponudbam, saj gre za goljufe, ki se okoriščajo na tuj račun.

Foto: Policija Vozniško dovoljenje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:31 22. September 2023.

    Bebavo do konca. Samo v slovenistanu !

  • 10:59 22. September 2023.

    "Voznikov" s ponarejenimi oz. kupljenimi dovoljenji je v Sloveniji kolkor hočeš, saj se takoj vidi, ali imaš opravljen izpit legalno …

  • 10:39 22. September 2023.

    Za nekaj takega se odloči samo in le bebec, dobesedno moraš biti zabit, da kupiš vozniški izpit, ki je dražji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.