Magazin > Bizarno
8845 ogledov

Slovenci kupovali ponarejene vozniške, ker jih niso dobili, podali prijavo

Vozniško dovoljenje Andrej Leban
Saj ni res, pa je ...

Novica, ki jo je ta teden posredovala Policija, je resna, a hkrati tudi bizarna, saj so nepridiprave prijavili tisti, ki so kupovali ponarejene vozniške. Celjski kriminalisti namreč obravnavajo sume storitve kaznivih dejanj goljufije in ponarejanja listin, ki se navezujejo na prodajo ponarejenih vozniških dovoljenj.

"V sodelovanju z Agencijo za varnost prometa  Republike Slovenije smo v zadnjih dneh zaznali, da so se na družbenem omrežju Facebook pojavili zapisi (po vsebini oglasi), kjer posamezniki, proti plačilu ponujajo pridobitev slovenskih in mednarodnih vozniških dovoljenj. Ob nekaterih zapisih kjer ponujajo omenjena vozniška dovoljenja, so dodali tudi fotografije policijskih preventivnih dogodkov, ki so bile objavljene na družbenih omrežjih. Po do sedaj zbranih podatkih vozniško dovoljenje za B kategorijo ponujajo za 1.700 €, vozniško dovoljenje za vse kategorije pa za 3.700 €," so ta teden sporočili s Policijske uprave Celje.

Pravijo, da so do sedaj prejeli že več prijav oseb, ki so nakazale denar za neveljavna, ponarejena, vozniška dovoljenja. Občane pa opozarjajo, naj ne nasedajo tovrstnim ponudbam, saj gre za goljufe, ki se okoriščajo na tuj račun.

Vozniško dovoljenje | Avtor: Policija Policija

Komentarjev 3
  • sandi76 19:31 22.september 2023.

    Bebavo do konca. Samo v slovenistanu !

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:59 22.september 2023.

    "Voznikov" s ponarejenimi oz. kupljenimi dovoljenji je v Sloveniji kolkor hočeš, saj se takoj vidi, ali imaš opravljen izpit legalno ali "ILEGALNO"?

  • jazalen 10:39 22.september 2023.

    Za nekaj takega se odloči samo in le bebec, dobesedno moraš biti zabit, da kupiš vozniški izpit, ki je dražji kakor, če ga opravljaš, kakor ga vsi ostali. Še so bebci del naše družbe. Najbolj smešno je dejstvo, da so ...prikaži več bedaki brez denarja in....brez vozniškega, pa še kazensko ovadbo dobili. OOoooo kaj vse tepta to zemljo...

Sorodne novice