Slovenci ponosni na Maribor

Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed Črne maske Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed EPK Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed EPK Foto: Borut Cvetko/Mediaspeed EPK
Vikend presežkov in tlakovanje poti kulturi v drugo največje mesto pri nas.
Oglej si celoten članek

"V Sloveniji smo vsi ponosni na Maribor, na Evropsko prestolnico kulture. Želimo si, da bi ta naziv v Slovenijo vnesel več optimizma, dobre volje in upanja, ki ga potrebujemo v teh časih," je po sobotnem spektaklu na Trgu Leona Štuklja poudaril predsednik države Danilo Türk.

Kulturno dogajanje leta
V Mariboru so namreč zaključili uspešen otvoritveni konec tedna ob prevzemu naziva evropska prestolnica kulture (EPK). Sobotno dogajanje s spektaklom na omenjenem trgu, ki je privabil večtisočglavo množico, je drugo največje mesto tudi uradno popeljalo v letošnje kulturno dogajanje.

"Dokazali smo, da v Mariboru mislimo resno in da zmoremo. Pohvale po prireditvi dežujejo z vseh strani," je za Žurnal24 pojasnil Franc Kangler, župan Maribora. Ob novem nazivu pa je čestitke izrazila tudi evropska komisarka za kulturo Androulla Vassiliou, ki je dodala, da je prepričana, da bo Maribor ta naziv dobro izkoristil.

V nedeljo se je veliki konec tedna, ki ga je pokrivalo okoli 200 slovenskih in 70 tujih novinarjev, zaključil še s premiero opere Črne maske v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.