Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Slovenci ponosni na Maribor

EPK
1/4
Borut Cvetko/Mediaspeed
Vikend presežkov in tlakovanje poti kulturi v drugo največje mesto pri nas.

"V Sloveniji smo vsi ponosni na Maribor, na Evropsko prestolnico kulture. Želimo si, da bi ta naziv v Slovenijo vnesel več optimizma, dobre volje in upanja, ki ga potrebujemo v teh časih," je po sobotnem spektaklu na Trgu Leona Štuklja poudaril predsednik države Danilo Türk.

Kulturno dogajanje leta
V Mariboru so namreč zaključili uspešen otvoritveni konec tedna ob prevzemu naziva evropska prestolnica kulture (EPK). Sobotno dogajanje s spektaklom na omenjenem trgu, ki je privabil večtisočglavo množico, je drugo največje mesto tudi uradno popeljalo v letošnje kulturno dogajanje.

"Dokazali smo, da v Mariboru mislimo resno in da zmoremo. Pohvale po prireditvi dežujejo z vseh strani," je za Žurnal24 pojasnil Franc Kangler, župan Maribora. Ob novem nazivu pa je čestitke izrazila tudi evropska komisarka za kulturo Androulla Vassiliou, ki je dodala, da je prepričana, da bo Maribor ta naziv dobro izkoristil.

V nedeljo se je veliki konec tedna, ki ga je pokrivalo okoli 200 slovenskih in 70 tujih novinarjev, zaključil še s premiero opere Črne maske v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.