Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Svetla pot za EPK

Livingstonov poslednji poljub Boštjan Pucelj
Med nastopajočimi Sabina Cvilak, Maja Keuc in Tomi Meglič, med voditelji pa Polona Juh in Marko Mandić.

Program odprtja Evropske prestolnice kulture (EPK) na Trgu Leona Štuklja predstavlja simbolno in svečano dobrodošlico umetnikom in umetnicam, publiki in samemu začetku EPK,” je pojasnil Matej Filipčič, režiser in avtor scenarija uvodne slovesnosti EPK, ki bo to soboto ob 20. uri na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Stand up komik in igralca
V spektaklu, ki ga bo neposredno prenašala Televizija Slovenija, bo mogoče videti sto nastopajočih, režiser pa je za voditelje izbral stand up komika Tadeja Toša ter igralko Polono Juh in igralca Marka Mandića.

Med nastopajočimi bodo gledalci videli Sabino Cvilak, Majo Keuc, frontmana skupine Siddharta Tomija Megliča, Jaka Nikitoviča, Akademsko folklorno skupino Študent, Akademski pevski zbor Maribor in dirigentko Zsuzso Budavari Novak, Rok Golob Orchestra, Združeni harmonikarski orkester Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, Visoke šole za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec in Univerze Jurja Dobrila v Pulju pod vodstvom Slavka Magdića.

Za kostumografijo nastopajočih bo poskrbel Alan Hranitelj, za scenografijo pa Atelje Japelj.

Pot otroka in svetlobe
Rdeča nit programa je “potovanje otroka in svetlobe skozi partnerska mesta, ki kot simbol spomina in poslanstva EPK oživljata ter v mesta prinašata kulturo in vizionarstvo”. Dogajanje bo sklenil koncert skupine Dan D.

Veliki uvodni konec tedna se sicer začenja jutri ob 19.30 z odprtjem Kulturnih ambasad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.