Slovenija
21 ogledov

Ob otvoritvi EPK tudi protesti

Protest v Mariboru
1/3
Branimir Ritonja
Ob robu otvoritvenega dogodka evropske prestolnice kulture je potekal tudi protest, ki pa je bil bolj kot s kulturnim dogajanjem povezan z zavetiščem za živali. Gre za zgodbo o upravljalcu zavetišča, ki v Mariboru ostaja opazna tema.

Po nekaterih poročilih naj bi se na mariborskem Trgu svobode zbralo okrog 100 protestnikov, ki so s transparenti sporočali, da se ne strinjajo z dogajanjem okrog podelitve upravljalskih pravic za mariborsko zavetišče za male živali.

Med otvoritveno slovesnostjo Evropske prestolnice kulture so nekateri izmed protestnikov opozarjali tudi na domnevno korupcijo v mestu. Prav nanjo namiguje nekaj akterjev iz zgodbe o zavetišču za male živali, ki ga je v upravljanje prevzela mariborska Snaga.

Ker je šlo za odločitev mestne občine Maribor in ker naj bi bile v ozadju nepravilnosti, so protestniki v soboto zvečer med drugim zahtevali odstop župana Franca Kanglerja.

Snaga se na prevzem zavetišča že pripravlja

Najbolj nezadovoljna s Snago kot upravljalcem zavetišča za živali je Mačja hiša. Mariborski župan naj bi po pritožbi slednje vseeno odločil, da je ne upošteva in da novi koncesionar lahko nadaljuje aktivnosti v zvezi s prevzemi.

Komentarjev 3
  • Alen Pajić 13:10 15.januar 2012.

    Eden izmed redkih medijev, ki je poročal o včerajšnjem protestu, pohvalno !!Hvala vsem, ki ste se udeležili protesta in z nami vztrajali do konca !Bravo Maribor ! Bravo Slovenija ! EPK je... :)

  • halal 13:07 15.januar 2012.

    očitn so samo žurnalovci vedl kaj se v resnici dogaja, eni redki k poročajo o tem protestu. Hvala bogu, da so tut Mariborčane skaperal tegale Konglerja in njegove namene, Sm pa slišu, da je bilo pestro na protestu.Podperam ...prikaži več take proteste, in to da ima v tem šerifovskem mestu vsaj neki 100 ljudi jajca to povedat na glas !!!BRAVO CIVILNA INICIATIVA IN VSI ZBRANI !

  • albert 11:40 15.januar 2012.

    V tej mafijski državi bodo smetarji upravljali z zavetiščem. Butale edinstvene v svetu! Pa toliko imajo nekateri čez Jankovića kot župana v Ljubljani. Mislim, da je Kangler še večja budala in lopov od Jankovića!