Slovenija na Berlinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na filmskem festivalu v Berlinu se bo govorilo tudi o Slovencih oziroma slovenskih koprodukcijah.
Oglej si celoten članek

Berlinale je sestavljen iz sedem različnih sekcij oziroma programov. Filme po posvetu s komitejem filmskih strokovnjakov izberejo direktorji sekcij, ki so bili letos izjemno naklonjeni filmom, v katerih diši po Sloveniji.

V programu Forum, ki daje poseben poudarek filmom mladih ustvarjalcev, se je tako znašla tudi češko-slovenska koprodukcija Mlada noč slovenskega režiserja Olma Omerzuja. Film govori o dveh dvanajstletnih fantih, ki se čez noč znajdeta v svetu odraslih. "To ni klasična zgodba o otroštvu, niti običajen film o odraščanju, gre bolj za nekakšno alegorijo, pri čemer se moški in ženski arhetipi odpirajo, med drugim tudi v otroškem svetu. Meja med otroškim in odraslim svetom sicer obstaja, vendar jo tako greh kot nedolžnost zlahka prestopata, ne meneč se za družbene prepovedi in tabuje," o filmu pravi Omerzu.

Srdjan Dragojević pa se je s komedijo Parada, ki je nastal v srbski, hrvaški, makedonski in slovenski koprodukciji, uvrstil v program Panorama, v katerem predstavljajo neodvisne filme, ki se ukvarjajo s kontroverznimi temami.

V tekmovalnem programu bodo predstavili tudi film Angeline Jolie V deželi krvi in medu, v katerem ima vlogo tudi Branko Đurić.

Koga bo žirija nagradila z zlatim medvedom, bo znano 19. februarja, ko se festival zaključi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.