Slovenski glasbeniki premagali Lady Gaga

Foto: Žurnal24 Tabu razigrali bowling Kranj Foto: Mediaspeed.net Kataya Ajster Katja Ajster Foto: Žurnal24 Neisha Foto: Boštjan Tacol april Foto: Arhiv izvajalke Bilbi Foto: Žurnal24 Tangels
Med 20 najbolj predvajanimi skladbami prvih šest mesecev tega leta kar osem slovenskih.
Oglej si celoten članek

Lestvica največkrat predvajanih pesmi v zadnjih šestih mesecih je pravo presenečenje, so sporočili z Radia 1.  Med prvimi dvajsetimi je namreč kar osem slovenskih. Še več, prvi dve mesti zasedata prav slovenska izvajalca, skupina Tabu in Kataya, kar se ne zgodi prav pogosto. Sledijo jim Neisha, April, Bilbi, Nejc Lombardo in Tangels.

Odličen rezultat je za nas komentiral Katayin mentor, avtor njene skladbe in član skupine Tangels, vsestranski glasbenik Raay: "Kot avtor skladbe sem presrečen, vendar ne bomo počivali na lovorikah. Poanta je zagotovo v sledenju moderni produkciji. Dobra domača skladba se bo vedno lahko kosala s tujimi, saj Slovenci radi slišimo slovensko glasbo. Kataya je v to pesem vložila veliko truda, lastne interpretacije, vaje in razmišljanja. Ob trdem delu je odličen rezultat logična posledica. Ni dovolj, da je skladba zgolj všečna, ljudje jo morajo začutiti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.