Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Slovenski glasbeniki premagali Lady Gaga

Tabu razigrali bowling Kranj
1/6
Žurnal24 main
Med 20 najbolj predvajanimi skladbami prvih šest mesecev tega leta kar osem slovenskih.

Lestvica največkrat predvajanih pesmi v zadnjih šestih mesecih je pravo presenečenje, so sporočili z Radia 1.  Med prvimi dvajsetimi je namreč kar osem slovenskih. Še več, prvi dve mesti zasedata prav slovenska izvajalca, skupina Tabu in Kataya, kar se ne zgodi prav pogosto. Sledijo jim Neisha, April, Bilbi, Nejc Lombardo in Tangels.

Odličen rezultat je za nas komentiral Katayin mentor, avtor njene skladbe in član skupine Tangels, vsestranski glasbenik Raay: "Kot avtor skladbe sem presrečen, vendar ne bomo počivali na lovorikah. Poanta je zagotovo v sledenju moderni produkciji. Dobra domača skladba se bo vedno lahko kosala s tujimi, saj Slovenci radi slišimo slovensko glasbo. Kataya je v to pesem vložila veliko truda, lastne interpretacije, vaje in razmišljanja. Ob trdem delu je odličen rezultat logična posledica. Ni dovolj, da je skladba zgolj všečna, ljudje jo morajo začutiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.