Slovenski harmonikarji podrli Guinnessov rekord

Foto: Matej Petrič (Zarolaj.si)
Foto: Matej Petrič (Zarolaj.si)
V nedeljo, 28. avgusta, je pri letališču Cerklje ob Krki padel svetovni rekord v številu harmonikarjev, zbranih na enem mestu. Odigrali so dve skladbi: Golica in V dolini tihi.
Oglej si celoten članek

Konec tedna je pri letališču Cerklje ob Krki pri Brežicah potekal mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha Panonika Harmonika, v okviru katerega je 1.137 slovenskih harmonikarjev vseh starosti iz Slovenije in zamejstva odigralo skladbi Golica in V dolini tihi ter tako podrlo prejšnji rekord v številu harmonikarjev, zbranih na enem mestu, ki je štel 990 harmonikarjev iz Kanade.

Kot določa Guinnessov pravilnik, so bili v uradni komisiji štirje priznani Slovenci: sloviti harmonikar Franc Mihelič, državni poslanec in glasbenik Andrej Vizjak, ultramaratonski tekač Dušan Mravlje in brežiški župan Ivan Molan. Organizator festivala Zavod Euforija je poročilo komisije, fotografije in posnetke že poslalo na uradni sedež Guinnessovih rekordov, zdaj pa samo še čakajo na diplomo s strani organizacije.

Festival, ki je potekal od petka, 26., do nedelje, 28. avgusta, je obiskalo več kot 10 tisoč ljubiteljev te glasbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.