Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Slovenski harmonikarji podrli Guinnessov rekord

PANONIKA HARMONIKA Matej Petrič (Zarolaj.si)
V nedeljo, 28. avgusta, je pri letališču Cerklje ob Krki padel svetovni rekord v številu harmonikarjev, zbranih na enem mestu. Odigrali so dve skladbi: Golica in V dolini tihi.

Konec tedna je pri letališču Cerklje ob Krki pri Brežicah potekal mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha Panonika Harmonika, v okviru katerega je 1.137 slovenskih harmonikarjev vseh starosti iz Slovenije in zamejstva odigralo skladbi Golica in V dolini tihi ter tako podrlo prejšnji rekord v številu harmonikarjev, zbranih na enem mestu, ki je štel 990 harmonikarjev iz Kanade.

Kot določa Guinnessov pravilnik, so bili v uradni komisiji štirje priznani Slovenci: sloviti harmonikar Franc Mihelič, državni poslanec in glasbenik Andrej Vizjak, ultramaratonski tekač Dušan Mravlje in brežiški župan Ivan Molan. Organizator festivala Zavod Euforija je poročilo komisije, fotografije in posnetke že poslalo na uradni sedež Guinnessovih rekordov, zdaj pa samo še čakajo na diplomo s strani organizacije.

Festival, ki je potekal od petka, 26., do nedelje, 28. avgusta, je obiskalo več kot 10 tisoč ljubiteljev te glasbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.