SMG na praškem festivalu

Foto: Žurnal24 SMG gostuje z uspešno predstavo Fragile!.
Matjaž Pograjc bo še eno uspešno predstavo popeljal na festival. Tokrat se predstavljajo v Pragi.
Oglej si celoten članek
Slovensko mladinsko gledališče bo z dramo Fragile! v režiji Matjaža Pograjca gostovalo v Pragi na mednarodnem festivalu 4+4 dni v gibanju (4+4 dny v pohybu). Mednarodni gledališki festival, ki letos beleži 13. izdajo, se bo v češki prestolnici pričel danes in sklenil 10. oktobra.

Festival 4+4 dni v gibanju predstavlja sodobne inovativne gledališke projekte, ambientalne projekte, organizatorji pa pripravljajo tudi razstave, filmske projekcije in koncerte. V okviru festivala letos poteka še mednarodni gledališki in arhitekturni simpozij Umetnost v eksperimentalnih, industrijskih in ne-tradicionalnih prostorih, so sporočili iz SMG.

Protagonisti drame Fragile! Gayle, Erik, Mila, Michi, Marko, Tjaša in Marta, emigranti iz Vzhodne Evrope, prihajajo v London v upanju na novo priložnost. Kot je ob premieri leta 2005 zapisala dramaturginja predstave Olga Kacjan: "Želja je močna, sanje so velike. Tisto, kar si zapustil, nosiš v sebi. Toda tam, kjer so tvoja kultura, jezik, družina, vera, tam sta tudi tvoja moč in svoboda."

V predstavi Fragile! nastopajo Neda R. Bric, Sebastijan Cavazza, Janja Majzelj, Marko Mlačnik, Matej Recer, Katarina Stegnar in Marinka Štern.

SMG je s predstavo Fragile! avtorice Tene Štivičić dobilo nagrado za najboljšo uprizoritev na 41. Borštnikovem srečanju leta 2006. Predstava je že gostovala na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Italiji ter na Poljskem, prejela pa je tudi več mednarodnih nagrad.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.