Magazin > VIP
20 ogledov

SMG na praškem festivalu

SMG gostuje z uspešno predstavo Fragile!. Žurnal24 main
Matjaž Pograjc bo še eno uspešno predstavo popeljal na festival. Tokrat se predstavljajo v Pragi.
Slovensko mladinsko gledališče bo z dramo Fragile! v režiji Matjaža Pograjca gostovalo v Pragi na mednarodnem festivalu 4+4 dni v gibanju (4+4 dny v pohybu). Mednarodni gledališki festival, ki letos beleži 13. izdajo, se bo v češki prestolnici pričel danes in sklenil 10. oktobra.

Festival 4+4 dni v gibanju predstavlja sodobne inovativne gledališke projekte, ambientalne projekte, organizatorji pa pripravljajo tudi razstave, filmske projekcije in koncerte. V okviru festivala letos poteka še mednarodni gledališki in arhitekturni simpozij Umetnost v eksperimentalnih, industrijskih in ne-tradicionalnih prostorih, so sporočili iz SMG.

Protagonisti drame Fragile! Gayle, Erik, Mila, Michi, Marko, Tjaša in Marta, emigranti iz Vzhodne Evrope, prihajajo v London v upanju na novo priložnost. Kot je ob premieri leta 2005 zapisala dramaturginja predstave Olga Kacjan: "Želja je močna, sanje so velike. Tisto, kar si zapustil, nosiš v sebi. Toda tam, kjer so tvoja kultura, jezik, družina, vera, tam sta tudi tvoja moč in svoboda."

V predstavi Fragile! nastopajo Neda R. Bric, Sebastijan Cavazza, Janja Majzelj, Marko Mlačnik, Matej Recer, Katarina Stegnar in Marinka Štern.

SMG je s predstavo Fragile! avtorice Tene Štivičić dobilo nagrado za najboljšo uprizoritev na 41. Borštnikovem srečanju leta 2006. Predstava je že gostovala na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Italiji ter na Poljskem, prejela pa je tudi več mednarodnih nagrad.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.