So Kleopatro ubile droge?

Foto: Žurnal24 Je Kleopatro ubil ugriz egipčanske kobre, ali mešanica drog? (Foto: Reuters)
Nemški znanstveniki so prišli do zanimivega odkritja, ki namiguje na to, da so staroegipčansko kraljico Kleopatro ubile droge in ne ugriz kače.
Oglej si celoten članek

Ekipa nemških znanstvenikov, ki jo vodi Christoph Schaefer, je nedavno odkrila, da je kraljico Kleopatro v grobnico položila smrtonosna mešanica drog, ki je vključevala opij in trobeliko, in ne ugriz strupene kače, egipčanske kobre.

 

Neboleča smrt?

"Kraljica Kleopatra je želela, da bi se njena lepota ohranila tudi po njeni smrti. Po vsej verjetnosti je svoje življenje končala z mešanico opija in trobelike, kar ji je zagotovilo hitro in nebolečo smrt. Če bi se pustila ugrzniti kači, pa bi trpela več ur, kar bi se poznalo tudi na njenem obrazu," je pojasnil Schaefer.

 

A nekateri znanstveniki kljub temu poudarjajo, da tudi Kleopatrina mešanica drog ni bila povsem neboleča.

 

"Takšna smrt ni ravno prijetna, saj si povsem buden, dokler ne umreš. Še danes so ljudje zmotno prepričani, da bodo po zaužitju podobnih drog lepo zaspali in mirno umrli," je razložil angleški zdravniški izvedenec, Andrew M. Brown.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.