Sočen namig za izlet tedna

Foto: Boštjan Tacol slovenija 15.10.2008 , jabolka, Tk o zdravi solski prehrani, Hotel Lev, LJUBLJAN
Sprehod po Jabolčni poti je zanimiv izlet za vse družinske člane.
Oglej si celoten članek

Jesen je čas jabolk, zato se ta konec tedna odpravite na sprehod po selniški Jabolčni poti, na kateri se boste lahko naučili marsikaj o tem sadežu in njegovi uporabi, obenem pa se boste naužili svežega zraka in naravnih lepot. Pot se vije v okolici Selnice ob Dravi, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od Maribora.

Muzej na prostem

Selniška Jabolčna pot je edina taka pot v Sloveniji, na kateri se lahko poučite o sadjarstvu. Dolga je pet kilometrov in je nezahtevna, po njej pa se lahko odpravite tudi s kolesom (na začetku poti si ga lahko izposodite ali pa pridete s svojim). Opremljena je z učnimi točkami, informativnimi tablami in vsem, kar popotniki potrebujejo za počitek. Na poti vas bo pričakal tudi muzej na prostem, kjer boste lahko pobliže spoznali kozolec z zbirko starega orodja in pripravami za stiskanje sadja.

Obisk Jabolčne poti je brezplačen, če imate na voljo ves dan, pa ga lahko združite z obiskom Maribora ali izletom po Pohorju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.