Magazin
15 ogledov

Sočen namig za izlet tedna

slovenija 15.10.2008 , jabolka, Tk o zdravi solski prehrani, Hotel Lev, LJUBLJAN Boštjan Tacol
Sprehod po Jabolčni poti je zanimiv izlet za vse družinske člane.

Jesen je čas jabolk, zato se ta konec tedna odpravite na sprehod po selniški Jabolčni poti, na kateri se boste lahko naučili marsikaj o tem sadežu in njegovi uporabi, obenem pa se boste naužili svežega zraka in naravnih lepot. Pot se vije v okolici Selnice ob Dravi, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od Maribora.

Muzej na prostem

Selniška Jabolčna pot je edina taka pot v Sloveniji, na kateri se lahko poučite o sadjarstvu. Dolga je pet kilometrov in je nezahtevna, po njej pa se lahko odpravite tudi s kolesom (na začetku poti si ga lahko izposodite ali pa pridete s svojim). Opremljena je z učnimi točkami, informativnimi tablami in vsem, kar popotniki potrebujejo za počitek. Na poti vas bo pričakal tudi muzej na prostem, kjer boste lahko pobliže spoznali kozolec z zbirko starega orodja in pripravami za stiskanje sadja.

Obisk Jabolčne poti je brezplačen, če imate na voljo ves dan, pa ga lahko združite z obiskom Maribora ali izletom po Pohorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.