Sol ščiti pred virusi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Solne terapije se uporabljajo za preprečevanje virusnih obolenj in bakterijskih okužb, pravi Maja Mrevlje iz medicinsko-estetskega centra Perfect Body.
Oglej si celoten članek

Delci soli delujejo kot antibakterijsko sredstvo, ionizirajo zrak in ga napolnijo z elementi, dragocenimi za naše zdravje in življenje, nadaljuje. “Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes, obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema,” pojasnjuje sogovornica. Poleg tega spodbudijo delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu očistiti se strupov.

 

Za otroke od prvega leta

Solna terapija, ki poteka v solni sobi, je primerna tudi za otroke. “Otroci od 1. do 10. leta bodo z 20-minutno terapijo vdihavali fine mikrodelce aerosola soli, ki se bodo prenesli na najmanjše dele bronhijev v pljučih in tudi na druge dele dihalnih poti, kot so sinusi in nosna votlina. Otroci od 11. leta in odrasli bodo isti učinek dosegli s 40-minutno terapijo,” pravi Mrevljetova. V solnih sobah potekajo tudi igralne urice, cene 20-minutne terapije pa se začnejo pri desetih evrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.