Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Sol ščiti pred virusi

Sol je vzrok za marsikatero bolezen. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Solne terapije se uporabljajo za preprečevanje virusnih obolenj in bakterijskih okužb, pravi Maja Mrevlje iz medicinsko-estetskega centra Perfect Body.

Delci soli delujejo kot antibakterijsko sredstvo, ionizirajo zrak in ga napolnijo z elementi, dragocenimi za naše zdravje in življenje, nadaljuje. “Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes, obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema,” pojasnjuje sogovornica. Poleg tega spodbudijo delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu očistiti se strupov.

 

Za otroke od prvega leta

Solna terapija, ki poteka v solni sobi, je primerna tudi za otroke. “Otroci od 1. do 10. leta bodo z 20-minutno terapijo vdihavali fine mikrodelce aerosola soli, ki se bodo prenesli na najmanjše dele bronhijev v pljučih in tudi na druge dele dihalnih poti, kot so sinusi in nosna votlina. Otroci od 11. leta in odrasli bodo isti učinek dosegli s 40-minutno terapijo,” pravi Mrevljetova. V solnih sobah potekajo tudi igralne urice, cene 20-minutne terapije pa se začnejo pri desetih evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.