Sonce, ptice, morje in sol

Foto: Žurnal24 Soline tudi pozimi ne počivajo. (Foto: Boštjan Tacol)
Daljši dnevi vabijo na prosto, zanimiva izbira za izlet v naravo pa so vsekakor Sečoveljske soline. Poleg ogleda parka si lahko svoj košček slovenskega morja za nekaj evrov odnesete s seboj domov.
Oglej si celoten članek

Pozimi brezplačno
V Pomorskem muzeju Sergeja Mašera Piran so nam zaupali, da je ogled solin v zimski sezoni brezplačen. Poleg parka sicer lahko obiščete muzej solinarstva, v katerem se boste podrobneje seznanili s postopkom pridelovanja soli in zgodovino solinarstva pri nas, a je ta odprt le v topli polovici leta – od aprila.
Pri vstopnini privarčevani denar sicer lahko zapravite v trgovini s spominki in najrazličnejšimi solinarskimi izdelki, ki je sredi parka in je odprta vse dni v tednu med 9. in 17. uro.

Zimski dom severnih ptic
Pozimi bodo ljubitelji ptic v solinah lahko poleg domačih galebov in čapelj opazovali vrste, ki v soline priletijo s severa Evrope. Mednje spadajo slapniki, ponirki, race in črne liske. Ob sprehajanju in opazovanju narave v solinah pa ne pozabite upoštevati pravil vedenja – psi spadajo na vrvice, odpadki pa v smeti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.