Magazin
20 ogledov

Sonce, ptice, morje in sol

Soline tudi pozimi ne počivajo. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Daljši dnevi vabijo na prosto, zanimiva izbira za izlet v naravo pa so vsekakor Sečoveljske soline. Poleg ogleda parka si lahko svoj košček slovenskega morja za nekaj evrov odnesete s seboj domov.

Pozimi brezplačno
V Pomorskem muzeju Sergeja Mašera Piran so nam zaupali, da je ogled solin v zimski sezoni brezplačen. Poleg parka sicer lahko obiščete muzej solinarstva, v katerem se boste podrobneje seznanili s postopkom pridelovanja soli in zgodovino solinarstva pri nas, a je ta odprt le v topli polovici leta – od aprila.
Pri vstopnini privarčevani denar sicer lahko zapravite v trgovini s spominki in najrazličnejšimi solinarskimi izdelki, ki je sredi parka in je odprta vse dni v tednu med 9. in 17. uro.

Zimski dom severnih ptic
Pozimi bodo ljubitelji ptic v solinah lahko poleg domačih galebov in čapelj opazovali vrste, ki v soline priletijo s severa Evrope. Mednje spadajo slapniki, ponirki, race in črne liske. Ob sprehajanju in opazovanju narave v solinah pa ne pozabite upoštevati pravil vedenja – psi spadajo na vrvice, odpadki pa v smeti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.