Španci proti pijanim Britancem

Foto: Žurnal24 Britanski turisti vsako leto razburkajo veliko obmorskih mestec v Sredozemlju; p
Britanske medije je razburil Salou, katalonsko obalno mestece, kjer se proti glasnim in običajno tudi pijanim britanskim turistom borijo po svoje.
Oglej si celoten članek

Salou, turistična prestolnica Coste Daurade, koščka španske obale južno od Barcelone, je postal prvi kraj v Španiji, kjer je prepovedano hoditi naokoli samo v bikiniju ali brez majice. Bikini in gole moške prsi so zdaj dovoljeni le še na plaži ter v barčkih in restavracijah neposredno ob plaži. Mestece se s to potezo želi otresti slabega ugleda, saj Salou že nekaj časa velja za "raj za pijane britanske študente".

Besni domačini
Tamkajšnji mestni svetniki so napovedali, da bo vse, ki bodo kršili "prepoved slačenja", lahko doletela denarna kazen (med sto in tristo evri). Kazni čakajo tudi tiste, ki jih bodo zasačili med popivanjem na ulici ali med seksanjem na plaži. "Salouju hočemo vrniti ugled," je izjavil župan Salouja. Britanski študentje so prebivalce razjezili že spomladi, ko so za velikonočne praznike okupirali mestece – iz Velike Britanije je priletelo več kot pet tisoč zabave željnih, starih med 18 in 23 let. Domačine, ki ne skrivajo prezira do Otočanov, so ob pamet spravljale "pomanjkljivo oblečene pijane množice in pobruhane ulice", policisti in reševalci pa so imeli že takrat kar nekaj dela.

Barcelona le opozarja
O podobni "bikini/zgoraj brez" prepovedi so pred nekaj tedni razmišljali tudi v Barceloni, kjer pa so se za zdaj zadovoljili s pozivi turistom, naj se "primerno
oblečejo, ko zapustijo plažo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.