Magazin
26 ogledov

Španci proti pijanim Britancem

Britanski turisti vsako leto razburkajo veliko obmorskih mestec v Sredozemlju; p Žurnal24 main
Britanske medije je razburil Salou, katalonsko obalno mestece, kjer se proti glasnim in običajno tudi pijanim britanskim turistom borijo po svoje.

Salou, turistična prestolnica Coste Daurade, koščka španske obale južno od Barcelone, je postal prvi kraj v Španiji, kjer je prepovedano hoditi naokoli samo v bikiniju ali brez majice. Bikini in gole moške prsi so zdaj dovoljeni le še na plaži ter v barčkih in restavracijah neposredno ob plaži. Mestece se s to potezo želi otresti slabega ugleda, saj Salou že nekaj časa velja za "raj za pijane britanske študente".

Besni domačini
Tamkajšnji mestni svetniki so napovedali, da bo vse, ki bodo kršili "prepoved slačenja", lahko doletela denarna kazen (med sto in tristo evri). Kazni čakajo tudi tiste, ki jih bodo zasačili med popivanjem na ulici ali med seksanjem na plaži. "Salouju hočemo vrniti ugled," je izjavil župan Salouja. Britanski študentje so prebivalce razjezili že spomladi, ko so za velikonočne praznike okupirali mestece – iz Velike Britanije je priletelo več kot pet tisoč zabave željnih, starih med 18 in 23 let. Domačine, ki ne skrivajo prezira do Otočanov, so ob pamet spravljale "pomanjkljivo oblečene pijane množice in pobruhane ulice", policisti in reševalci pa so imeli že takrat kar nekaj dela.

Barcelona le opozarja
O podobni "bikini/zgoraj brez" prepovedi so pred nekaj tedni razmišljali tudi v Barceloni, kjer pa so se za zdaj zadovoljili s pozivi turistom, naj se "primerno
oblečejo, ko zapustijo plažo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.