Španski kralj se je opravičil

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski kralj Juan Carlos se je ob odhodu iz bolnišnice v Madridu državljanom opravičil, ker je v času, ko se njegova država sooča s hudo krizo, odšel v Bocvano lovit slone.
Oglej si celoten članek

"Zelo mi je žal. Naredil sem napako. Ne bo se ponovilo," je dejal Juan Carlos, potem ko so ga odpustili iz bolnišnice. Javnost je o kraljevem zasebnem potovanju v Afriko izvedela šele, ko si je 74-letni Juan Carlos prejšnji petek med lovom zlomil kolk in so ga prepeljali na zdravljenje v Madrid.

Novica je sprožila ogorčenje v državi, ki je še vedno v primežu krize, brezposelnost je najvišja v EU, vlada pa je sprejela vrsto varčevalnih ukrepov.

Po korupcijskem škandalu, v katerega je vpleten kraljev zet Inaki Urdangarin, je to že druga afera, ki je načela ugled v Španiji sicer doslej zelo priljubljene kraljeve družine. Kralja Španci cenijo zaradi njegove vloge pri prehodu države iz frankistične diktature v demokracijo, znan pa je tudi kot zelo preprost človek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.