Magazin > VIP
39 ogledov

Španski kralj se je opravičil

Juan Carlos Reuters
Španski kralj Juan Carlos se je ob odhodu iz bolnišnice v Madridu državljanom opravičil, ker je v času, ko se njegova država sooča s hudo krizo, odšel v Bocvano lovit slone.

"Zelo mi je žal. Naredil sem napako. Ne bo se ponovilo," je dejal Juan Carlos, potem ko so ga odpustili iz bolnišnice. Javnost je o kraljevem zasebnem potovanju v Afriko izvedela šele, ko si je 74-letni Juan Carlos prejšnji petek med lovom zlomil kolk in so ga prepeljali na zdravljenje v Madrid.

Novica je sprožila ogorčenje v državi, ki je še vedno v primežu krize, brezposelnost je najvišja v EU, vlada pa je sprejela vrsto varčevalnih ukrepov.

Po korupcijskem škandalu, v katerega je vpleten kraljev zet Inaki Urdangarin, je to že druga afera, ki je načela ugled v Španiji sicer doslej zelo priljubljene kraljeve družine. Kralja Španci cenijo zaradi njegove vloge pri prehodu države iz frankistične diktature v demokracijo, znan pa je tudi kot zelo preprost človek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.