Špinačna solata s slanino

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Danes si bomo privoščili pravo spomladansko solato, ki ji bomo primešali malo hrustljave slanine.
Oglej si celoten članek

Sestavine

  • 4 žlice kruhovih kock
  • 100 g mlade špinače
  • 6 redkvic
  • 8 rezin slanine
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 limona (sok)
  • 2 žlici sezamovega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • Za špinačno solato s hrustljavo slanino položimo slanino na s peki papirjem obložen pekač in pečemo pri 160 stopinjah Celzija od 10 do 15 minut, dokler ni lepo hrustljavo zapečena.
  • Za solatni preliv dobro zmešamo sezam, sezamovo olje, javorov sirup in limonin sok. Začinimo s soljo in poprom.
  • Redkvice narežemo na tanke rezine in jih s kruhovimi kockami primešamo špinači.
  • Solato damo v skledo, slanino razlomimo na majhne koščke in dodamo solato. Špinačno solato s hrustljavo slanino takoj postrežemo.

Nasvet

Če dodamo solati še pečene in na rezine narezane piščančje prsi, lahko špinačno solato s hrustljavo slanino postrežete tudi kot glavno jed.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.