Magazin
20 ogledov

Špinačna solata s slanino

špinačna solata Blanka Kefer
Danes si bomo privoščili pravo spomladansko solato, ki ji bomo primešali malo hrustljave slanine.

Sestavine

  • 4 žlice kruhovih kock
  • 100 g mlade špinače
  • 6 redkvic
  • 8 rezin slanine
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 1 limona (sok)
  • 2 žlici sezamovega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • Za špinačno solato s hrustljavo slanino položimo slanino na s peki papirjem obložen pekač in pečemo pri 160 stopinjah Celzija od 10 do 15 minut, dokler ni lepo hrustljavo zapečena.
  • Za solatni preliv dobro zmešamo sezam, sezamovo olje, javorov sirup in limonin sok. Začinimo s soljo in poprom.
  • Redkvice narežemo na tanke rezine in jih s kruhovimi kockami primešamo špinači.
  • Solato damo v skledo, slanino razlomimo na majhne koščke in dodamo solato. Špinačno solato s hrustljavo slanino takoj postrežemo.

Nasvet

Če dodamo solati še pečene in na rezine narezane piščančje prsi, lahko špinačno solato s hrustljavo slanino postrežete tudi kot glavno jed.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.