Spomini in nočne more

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V Galeriji Fotografiji bodo tokrat predstavili serijo fotografij z naslovom Spomini in nočne more angleške avtorice Lottie Davies, ki je za svoje delo prejela številne nagrade in priznanja. Odprtje razstave bo ob 20. uri.
Oglej si celoten članek

Serija Spomini in nočne more se ukvarja z ustvarjanjem podob, ki jih navdihujejo realne in fiktivne pripovedi ter izkušnje posameznika.

Njeni začetki segajo v leto 2008, ko je avtorica Lottie Davies zaprosila nekaj svojih prijateljev, naj ji zaupajo svoje spomine na zgodnjo otroštvo in sanje. V teh zgodbah je odkrila serijo fascinantnih pripovedi. Če povzamemo avtoričine besede iz intervjuja za NymPhoto, je želela poskusiti z drugačnim pristopom; ustvariti fotografije iz idej, ki so se porodile v glavi nekoga drugega in ne fotografirati že dane realnosti, kot to počne pri drugih projektih.

Serija govori o pripovedih in mitih, natančneje spominih, življenjskih zgodbah in prepričanjih, ki jih uporabljamo za osmislitev našega življenja. V mnogih pogledih so zgodbe in spomini edinstvena človeška izkušnja; že generacije jih uporabljamo za ponazoritev naših življenj, z njimi se zapišemo v zgodovino in z njimi preteklost postane razumljiva.

Vstop je prost!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.