Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Spomini in nočne more

Spomini in nočne more Arhiv organizatorja
V Galeriji Fotografiji bodo tokrat predstavili serijo fotografij z naslovom Spomini in nočne more angleške avtorice Lottie Davies, ki je za svoje delo prejela številne nagrade in priznanja. Odprtje razstave bo ob 20. uri.

Serija Spomini in nočne more se ukvarja z ustvarjanjem podob, ki jih navdihujejo realne in fiktivne pripovedi ter izkušnje posameznika.

Njeni začetki segajo v leto 2008, ko je avtorica Lottie Davies zaprosila nekaj svojih prijateljev, naj ji zaupajo svoje spomine na zgodnjo otroštvo in sanje. V teh zgodbah je odkrila serijo fascinantnih pripovedi. Če povzamemo avtoričine besede iz intervjuja za NymPhoto, je želela poskusiti z drugačnim pristopom; ustvariti fotografije iz idej, ki so se porodile v glavi nekoga drugega in ne fotografirati že dane realnosti, kot to počne pri drugih projektih.

Serija govori o pripovedih in mitih, natančneje spominih, življenjskih zgodbah in prepričanjih, ki jih uporabljamo za osmislitev našega življenja. V mnogih pogledih so zgodbe in spomini edinstvena človeška izkušnja; že generacije jih uporabljamo za ponazoritev naših življenj, z njimi se zapišemo v zgodovino in z njimi preteklost postane razumljiva.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.