Spomladanska kremna juha

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Okus pomladi pričarajte s kremno juho s šparglji, ki jo popestrite kar z užitnimi cvetovi.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 300 g špargljev
  • 40 g masla
  • 20 g moke
  • 2 cl belega vina
  • 750 ml prevretka (vode, v kateri so se kuhali šparglji)
  • 250 ml sladke smetane
  • sol
  • poper (beli, sveže zmlet)
  • muškatni orešček
  • pomladno cvetje (užitno)

Priprava:

  • Špargljevo kremno juho pripravimo tako, da najprej operemo in olupimo šparglje. Nato jih kuhamo okoli 20 minut pri srednji temperaturi. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, damo na stran.
  • Šparglje polijemo s hladno vodo, da odstanimo grenčične snovi. Potem jih narežemo na majhne kose.
  • Segrejemo maslo in pustimo, da postane rahlo rjavo, nato pa hitro umešamo moko in zalijemo z belim vinom. Polijemo z vodo, v kateri so se kuhali šparglji, in sladko smetano ter na hitro prevremo. Pri nizki temperaturi kuhamo 30 minut.
  • Špargljevo kremno juho zmiksamo in začinimo. Na juho položimo spomladne cvetove po želji in jo postrežemo.

več receptov za juhe poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.