Športne dejavnosti, ki podaljšujejo življenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Joga in tek nista med njimi.
Oglej si celoten članek

Študija Copenhagen City Heart je 25 let preučevala povezavo med dolžino življenja in različnimi športnimi aktivnostmi. Njihovi izsledki so bili presenetljivi, saj joge, ki naj bi blagodejno vplivala na psiho in telo, ali priljubljenega teka ni med športnimi aktivnostmi, ki naj bi podaljševale življenje.

Rezultati študije kažejo, da so najbolj zdravi športi tisti z žogo oziroma skupinski športi. Na prvem mestu je tenis (+ 9,7 leta), sledita mu badminton (+ 6,2 leta) in nogomet. (+4,7 leta).

Eden od avtorjev študije, dr. James O’Keefe, pravi, da je raziskava pokazala, da na naše zdravje in tudi srečo vplivajo socialna mreža in stiki z drugimi. Igre z žogo poleg tega zbudijo otroka v nas in ta občutek naj bi prav tako deloval kot pomlajevalni eliksir. 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.