Spoznajte ovco, ki je podrla volneni rekord ...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Iz ovce ostrigli kar 40 kilogramov volne!
Oglej si celoten članek

Le dober teden nazaj je v Avstraliji, v bližini Canberre, pohodnik našel ovco, ki je imela toliko volne, da je komaj gledala in hodila.

Ovca z umazano belo volno je tavala po avstralskem predelu, posutem z grmišči, dokler je ni opazil pohodnik in takoj poklical kraljevsko društvo za preventivo pred krutostjo do živali (RSPCA). Situacija je bila pravzaprav zelo nevarna za ovco, ki so jo poimenovali Chris. V primeru, da bi padla, bi se le stežka dvignila, kar bi omogočilo kožnim parazitom, da bi lahko postali vse bolj invazivni. Prav to je tudi razlog, da se merino ovce sicer striže vsakih 12 mesecev. 

Masivnih 40 kilogramov volne prineslo nov rekord

Za striženje v primeru Chrisa se je javil vrhunski prvak v striženju ovac Ian Elkins in iz nje postrigel kar za masivnih 40 kilogramov volne! Chris je tako premagal preteklega nosilca volneno obarvanega rekorda, novozelandsko ovco Big Bena, iz katere so lansko leto ostrigli kar 28,9 kilogramov volne.

 

 

A photo posted by USA TODAY (@usatoday) on Sep 3, 2015 at 5:20am PDT

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.