Magazin > Bizarno
88 ogledov

Spoznajte ovco, ki je podrla volneni rekord ...

ovca Shutterstock
Iz ovce ostrigli kar 40 kilogramov volne!

Le dober teden nazaj je v Avstraliji, v bližini Canberre, pohodnik našel ovco, ki je imela toliko volne, da je komaj gledala in hodila.

Ovca z umazano belo volno je tavala po avstralskem predelu, posutem z grmišči, dokler je ni opazil pohodnik in takoj poklical kraljevsko društvo za preventivo pred krutostjo do živali (RSPCA). Situacija je bila pravzaprav zelo nevarna za ovco, ki so jo poimenovali Chris. V primeru, da bi padla, bi se le stežka dvignila, kar bi omogočilo kožnim parazitom, da bi lahko postali vse bolj invazivni. Prav to je tudi razlog, da se merino ovce sicer striže vsakih 12 mesecev. 

Masivnih 40 kilogramov volne prineslo nov rekord

Za striženje v primeru Chrisa se je javil vrhunski prvak v striženju ovac Ian Elkins in iz nje postrigel kar za masivnih 40 kilogramov volne! Chris je tako premagal preteklega nosilca volneno obarvanega rekorda, novozelandsko ovco Big Bena, iz katere so lansko leto ostrigli kar 28,9 kilogramov volne.

 

 

A photo posted by USA TODAY (@usatoday) on Sep 3, 2015 at 5:20am PDT

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.