Spregovorila o težavnem odnosu z očetom

Foto: EPA
Foto: EPA
Žena norveškega prestolonaslednika, princesa Mette-Marit, še nikoli ni bila tako zgovorna ...
Oglej si celoten članek

Mette-Marit ni nikoli skrivala, da je bil njen odnos z očetom popolnoma skrhan, tudi zato, ker je bil alkoholik. Ko se je leta 2001 poročila z norveškim princem Haakonom, je Sven O. Høiby slavo svoje hčerke brezsramno izkoristil. Nekdanji novinar je medijem prodajal zasebne informacije in hčerkine fotografije iz mladosti.

Mette-Marit očeta, ki mu je najbolj zamerila poroko s 30 let mlajšo striptizeto, iz svoje družine kljub temu ni nikoli izobčila. Povabila ga je krst hčerke Ingrid, ki se ga je kljub negodovanju ostalih članov kraljeve družine udeležil.

Princesa je v sklopu literarne turneje, s katero želi Norvežane navdušiti za knjige, prvič spregovorila o očetu. "Ena najbolj bolečih tem v mojem življenju je bil odnos z očetom in tudi moj odnos do smrti,“ je povedala princesa in prebrala poglavje knjige Moj boj, ki jo je napisal norveški pisec Karl Ove Knausgård, govori pa o moškem, ki si je z alkoholom uničil življenje, podobno kot princesin oče. "Ko sem jo prvič prebrala, sem imela občutek, da se je v meni nekaj zlomilo. Kot da se mi je v prsih odprla velika luknja,“ je izdala Mette-Marit, ki se je z očetom pred njegovo smrtjo leta 2007 sicer pobotala, a so nekatere stvari kljub temu ostale nedorečene. "Veliko bi še morala razčistiti. Veliko je stvari, ki jih ne razumem, in veliko je stvari, ki si jih očitam,“ je še izjavila 40-letnica, ki se je očeta zaradi njegove zasvojenosti z alkoholom sramovala. "Kot otrok sem imela ves čas občutek, da moram prijateljem prikriti dejstvo, da je moj oče alkoholik. Menim, da sem se tudi postala knjižni molj.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.