Magazin > VIP
104 ogledov

Spregovorila o težavnem odnosu z očetom

Mette-Marit, Haakon EPA
Žena norveškega prestolonaslednika, princesa Mette-Marit, še nikoli ni bila tako zgovorna ...

Mette-Marit ni nikoli skrivala, da je bil njen odnos z očetom popolnoma skrhan, tudi zato, ker je bil alkoholik. Ko se je leta 2001 poročila z norveškim princem Haakonom, je Sven O. Høiby slavo svoje hčerke brezsramno izkoristil. Nekdanji novinar je medijem prodajal zasebne informacije in hčerkine fotografije iz mladosti.

Mette-Marit očeta, ki mu je najbolj zamerila poroko s 30 let mlajšo striptizeto, iz svoje družine kljub temu ni nikoli izobčila. Povabila ga je krst hčerke Ingrid, ki se ga je kljub negodovanju ostalih članov kraljeve družine udeležil.

Princesa je v sklopu literarne turneje, s katero želi Norvežane navdušiti za knjige, prvič spregovorila o očetu. "Ena najbolj bolečih tem v mojem življenju je bil odnos z očetom in tudi moj odnos do smrti,“ je povedala princesa in prebrala poglavje knjige Moj boj, ki jo je napisal norveški pisec Karl Ove Knausgård, govori pa o moškem, ki si je z alkoholom uničil življenje, podobno kot princesin oče. "Ko sem jo prvič prebrala, sem imela občutek, da se je v meni nekaj zlomilo. Kot da se mi je v prsih odprla velika luknja,“ je izdala Mette-Marit, ki se je z očetom pred njegovo smrtjo leta 2007 sicer pobotala, a so nekatere stvari kljub temu ostale nedorečene. "Veliko bi še morala razčistiti. Veliko je stvari, ki jih ne razumem, in veliko je stvari, ki si jih očitam,“ je še izjavila 40-letnica, ki se je očeta zaradi njegove zasvojenosti z alkoholom sramovala. "Kot otrok sem imela ves čas občutek, da moram prijateljem prikriti dejstvo, da je moj oče alkoholik. Menim, da sem se tudi postala knjižni molj.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.