Srbija izgubila še enega znanega pevca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Februarja je zaradi zapletov, ki so nastali po okužbi s koronavirusom, umrl Đorđe Balašević, sedaj se je poslovil še srbski pevec Predrag Živković Tozovac. Dočakal je 85 let.
Oglej si celoten članek

Tozovac se je zadnjih nekaj tednov zdravil zaradi okužbe s koronavirusom. Žalostno novico o njegovi smrti je za Blic potrdil njegov sorodnik. "Na žalost ni zdržal, covid ga je popolnoma uničil,“ je povedal. 

Srbski zvezdnik je bil pretekli teden še poln upanja, da bo lahko kmalu zapustil bolnišnico. "Veliko bolje sem. Gre na bolje. Še vedno sem v bolnišnici, a upam, da bom kmalu doma, če bo Bog hotel, da bo vse v redu. Mislim, da so moja pljuča bolje,“ je povedal za Telegraf.rs.


Tozovac je postal znan leta 1967 s pesmijo „Ispod lipe, kraj potoka”, zaslovel pa je leta 1971 s pesmijo „Mirjana“. Nepozabni so tudi njegovi dueti s Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepo Lukić, Mirom Vasiljević ... 

Oktobra 2012 je bil razglašen za častnega meščana meta Kraljevo, leta 2018 pa mu je Radio televizija Srbija podelila zlati mikrofon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:31 7. April 2021.

    Ti Si Me Čekala.... .Za moje pojme najmočnejši komad,"Prazna Čaša Na Mom Stolu".

  • 14:49 6. April 2021.

    Samo ena "malenkost" vam je ušla... DOBIL JE DVE DOZI CEPIVA!!!

  • 12:51 6. April 2021.

    Nikad čuo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.