Magazin > VIP
6213 ogledov

Srbija izgubila še enega znanega pevca

Sveče Profimedias
Februarja je zaradi zapletov, ki so nastali po okužbi s koronavirusom, umrl Đorđe Balašević, sedaj se je poslovil še srbski pevec Predrag Živković Tozovac. Dočakal je 85 let.

Tozovac se je zadnjih nekaj tednov zdravil zaradi okužbe s koronavirusom. Žalostno novico o njegovi smrti je za Blic potrdil njegov sorodnik. "Na žalost ni zdržal, covid ga je popolnoma uničil,“ je povedal. 

Srbski zvezdnik je bil pretekli teden še poln upanja, da bo lahko kmalu zapustil bolnišnico. "Veliko bolje sem. Gre na bolje. Še vedno sem v bolnišnici, a upam, da bom kmalu doma, če bo Bog hotel, da bo vse v redu. Mislim, da so moja pljuča bolje,“ je povedal za Telegraf.rs.


Tozovac je postal znan leta 1967 s pesmijo „Ispod lipe, kraj potoka”, zaslovel pa je leta 1971 s pesmijo „Mirjana“. Nepozabni so tudi njegovi dueti s Predragom Gojkovićem Cunetom, Miroslavom Ilićem, Lepo Lukić, Mirom Vasiljević ... 

Oktobra 2012 je bil razglašen za častnega meščana meta Kraljevo, leta 2018 pa mu je Radio televizija Srbija podelila zlati mikrofon.

Komentarjev 4