Srce Sarajeva Turkom

Foto: Žurnal24
Nagrado srce Sarajeva za najboljši igrani film je prejel turški film Človekov strah pred Bogom režiserja Ozerja Kiziltana.
Oglej si celoten članek

Saadet Isil Aksoy

 
Na 13. filmskem festivalu v Sarajevu je nagrado srce Sarajeva za najboljši igrani film prejel turški film Človekov strah pred Bogom režiserja Ozerja Kiziltana . Nagrado za najboljšega igralca je žirija podelila Saši Petroviću v bosansko-slovensko-srbsko-nemško-britanski soprodukciji Težko je biti fin Srdjana Vuletića , nagrado za najboljšo igralko pa Saadet Isil Aksoy iz turškega filma Jajce režiserja Semiha Kaplanogluja , piše na spletni strani festivala, ki se je končal v soboto.

Posebno nagrado žirije je prejela soprodukcija Makedonije, Slovenije, Belgije in Francije Jaz sem iz Titovega Velesa režiserke Teone Mitevske.

Žiriji tekmovalnega programa igranih filmov je predsedoval britanski igralec Jeremy Irons, sestavljali pa so jo še Meinholf Zurhorst, Frederick Maire, Ozgu Namal in Andrea Štaka.

Nagrado za najboljši dokumentarni film je prejel bosanski film Informativni razgovori Namika Kabila, za najboljši kratki film pa Valovi Adriana Sitaruja. Posebno priznanje v kategoriji kratkih filmov je dobil slovenski film Luknja režiserja in scenarista Marka Šantića.

Na letošnjem festivalu so podelili tudi posebno srce Sarajeva; dobil ga je dolgoletni prijatelj festivala, ameriški igralec Steve Buscemi.

Na festivalu je bilo na ogled več slovenskih filmov, poleg Luknje je tekmoval tudi kratki film Na sončni strani Alp režiserja in scenarista Janeza Burgerja, v konkurenci celovečernih filmov so prikazali Kratke stike režiserja in scenarista Janeza Lapajneta, v sklopu tekmovalnega programa TeenArena pa celovečerni film Tea, slovensko-poljsko-hrvaško-bosansko soprodukcijo režiserke in scenaristke Hanne A. W. Slak.

Na festivalu so prikazali tudi filme Tunel upanja Matjaža Fištravca, Umirajoča tišina Črta Brajnika in Babica revolucije režiserke Petre Seliškar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.