Srečne ženske briga za kilograme

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nedavna raziskava je potrdila, da se ženska, ki imajo srečno zvezo s partnerjem, manj obremenjuje s svojo telesno težo in ima večjo samozavest.
Oglej si celoten članek

To so ugotovili na Univerzi v Talinu, kjer so spraševali 250 žensk, starih od 20 do 45 let, ki so bile v zvezi ali zakonu. Dve tretjini vprašanih sta v razmerju s partnerjem in z njim živijo, ena tretjina pa jih je poročena.

Vse ženske so odgovarjale na vprašanja o svoji zvezi, koliko so zadovoljne čustveno, spolno in intelektualno ter koliko imajo skupnih interesov s svojim možem ali fantom. Vprašali so jih tudi, koliko kilogramov bi želele imeti, da bi bile s svojim videzom zadovoljne.

Po vseh obdelanih odgovorih so raziskovalci ugotovili, da so imele ženske, ki so srečne v zvezi, najmanj pripomb nad svojimi (dodatnimi) kilogrami, pokazale pa so tudi več samozavesti v primerjavi s tistimi ženskami, ki niso v srečni zvezi in imajo manj kilogramov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:49 9. December 2013.

    Kaj točno ste hoteli povedati s tem naslovom? <br />V naslovu napišete da briga za kilograme, v samem članku pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.