Magazin > Lepota & telo
24 ogledov

Srečne ženske briga za kilograme

tehtnica Shutterstock
Nedavna raziskava je potrdila, da se ženska, ki imajo srečno zvezo s partnerjem, manj obremenjuje s svojo telesno težo in ima večjo samozavest.

To so ugotovili na Univerzi v Talinu, kjer so spraševali 250 žensk, starih od 20 do 45 let, ki so bile v zvezi ali zakonu. Dve tretjini vprašanih sta v razmerju s partnerjem in z njim živijo, ena tretjina pa jih je poročena.

Vse ženske so odgovarjale na vprašanja o svoji zvezi, koliko so zadovoljne čustveno, spolno in intelektualno ter koliko imajo skupnih interesov s svojim možem ali fantom. Vprašali so jih tudi, koliko kilogramov bi želele imeti, da bi bile s svojim videzom zadovoljne.

Po vseh obdelanih odgovorih so raziskovalci ugotovili, da so imele ženske, ki so srečne v zvezi, najmanj pripomb nad svojimi (dodatnimi) kilogrami, pokazale pa so tudi več samozavesti v primerjavi s tistimi ženskami, ki niso v srečni zvezi in imajo manj kilogramov.

Komentarjev 1
  • gigidag 16:49 09.december 2013.

    Kaj točno ste hoteli povedati s tem naslovom? V naslovu napišete da briga za kilograme, v samem članku pa da jih ne briga.Ta naslov je zelo dvoumen in je primeren le za v pogovornem načinu, ker v pogovoru ...prikaži več je to mišljeno v sarkazmu da te ne briga, medtem ko je pri naslovu drugače.Skozi ga biksate pa tudi lahko bi popravili orodja za uporabnike, npr. sem prijavljen a mi zgoraj v kotu kaže kot da nisem prijavljen in tudi upravljanje z računom je slabo.