Štajerci dobili javna elektirčna kolesa

Foto: Žurnal24 Zivljenje 26.09.13, KULeBIKE, projekt kulinarike, sporta, ekologije in kulture,
Z električnimi kolesi se lahko vozite po turističnih, kulinaričnih in vinskih poteh.
Oglej si celoten članek

Štajersko podeželje ter njegovo bogato kulinarično in enološko ponudbo lahko od nedavnega odkrivate tudi z izposojenim električnim kolesom, s katerim boste lažje premagovali hribovite predele.

Gre za projekt KULeBIKE, v okviru katerega se je lokalno turistično društvo povezalo z osmimi vinarji. Skupaj so ustvarili za več kot sto kilometrov turistično zanimivih poti in v brezplačno izposojo ponudili kar 26 električnih koles. Z njimi se boste odpeljali po urejenih lokalnih cestah, pot vas bo vodila ob naravnih in kulturnih znamenitostih, ki sicer niso vključene v ponudbe množičnega turizma, okrepčali pa se boste lahko na izbranih kmetijah in pri vinarjih – seveda po posebno prijaznih cenah. Poskrbljeno bo tudi za izobraževanje, saj je vsaka lokacija opremljena z elektronskim terminalom, ki obiskovalcem ponuja informacije o lokaciji, v štirih jezikih, na teh točkah pa je voljo tudi brezplačen wi-fi.

Ob uspešnem začetku pa snovalci projekta že načrtujejo nadgradnjo ponudbe z večdnevnimi porogrami dejavnosti, obenem pa širitev kolesarskih poti, na primer z vključitvijo Maribor city toura z ogledom mestnih znamenitosti. Prav tako so odprti za pridružitev novih ponudnikov, ki bi želeli postati partnerska točka KULeBIKE. Razmišljajo tudi o tesnejšem sodelovanju z avstrijsko Štajersko in širitvijo projekta čez severno mejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.