Magazin
29 ogledov

Štajerci dobili javna elektirčna kolesa

Zivljenje 26.09.13, KULeBIKE, projekt kulinarike, sporta, ekologije in kulture, Žurnal24 main
Z električnimi kolesi se lahko vozite po turističnih, kulinaričnih in vinskih poteh.

Štajersko podeželje ter njegovo bogato kulinarično in enološko ponudbo lahko od nedavnega odkrivate tudi z izposojenim električnim kolesom, s katerim boste lažje premagovali hribovite predele.

Gre za projekt KULeBIKE, v okviru katerega se je lokalno turistično društvo povezalo z osmimi vinarji. Skupaj so ustvarili za več kot sto kilometrov turistično zanimivih poti in v brezplačno izposojo ponudili kar 26 električnih koles. Z njimi se boste odpeljali po urejenih lokalnih cestah, pot vas bo vodila ob naravnih in kulturnih znamenitostih, ki sicer niso vključene v ponudbe množičnega turizma, okrepčali pa se boste lahko na izbranih kmetijah in pri vinarjih – seveda po posebno prijaznih cenah. Poskrbljeno bo tudi za izobraževanje, saj je vsaka lokacija opremljena z elektronskim terminalom, ki obiskovalcem ponuja informacije o lokaciji, v štirih jezikih, na teh točkah pa je voljo tudi brezplačen wi-fi.

Ob uspešnem začetku pa snovalci projekta že načrtujejo nadgradnjo ponudbe z večdnevnimi porogrami dejavnosti, obenem pa širitev kolesarskih poti, na primer z vključitvijo Maribor city toura z ogledom mestnih znamenitosti. Prav tako so odprti za pridružitev novih ponudnikov, ki bi želeli postati partnerska točka KULeBIKE. Razmišljajo tudi o tesnejšem sodelovanju z avstrijsko Štajersko in širitvijo projekta čez severno mejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.