Ste videli, za kakšen ukrep se je odločila RTVS?

Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Foto: Anže Petkovšek RTV Slovenija
Nenavaden ukrep Televizije Slovenija …
Oglej si celoten članek

Valentina Smej Novak, Milena Miklavčič, Katarina Kresal in Vida Žabot so sobotno oddajo Zadnja beseda vodile tako, da so bile za mizo ločene s pleksi steklom. Za ta ukrep se je TV Slovenija odločila že prejšnji teden, pred tem pa so oddajo vodile vsaka za svojo mizo. Ukrep sicer ni novost, za podobno zaščito pred koronavirusom so se odločili tudi na nemških televizijskih hišah. 

"V oddaji Zadnja beseda je to edini način, da v okviru obstoječe scenografije, katere središče je okrogla miza, zagotovimo varnost udeleženk in zadostimo priporočenim ukrepom za zajezitev novega koronavirusa. Razmišljali smo tudi o drugih možnostih: priporočeno razdaljo za mizo težko zagotovimo, pri takšnem formatu oddaje pa tudi uporaba zaščitnih mask med samo oddajo ne pride v poštev. Komentatorke tako uporabljajo zaščitne maske, dokler ne sedejo za mizo, tam pa jih varujejo pleksi stekla. Rešitev s pleksi steklom redno uporabljamo tudi npr. v oddaji Vem!, torej vsepovsod tam, kjer razdalje med govorci ni mogoče drugače zagotoviti. Sicer imamo v informativnem programu pripravljen tudi zunanji studio, ki smo ga v marcu/aprilu in maju redno uporabljali," je o preventivnem ukrepu za zurnal24.si povedala služba za komuniciranje RTV Slovenije. 

Foto: MMC RTV SLO Zadnja beseda

Ne zamudi 5. dela šova JOONGLAA STAR!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:46 26. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

  • 19:03 26. September 2020.

    Važno,da pri bullmastifih in junija na nedeljsko jutro 2017 na Trubarjevi niso uporabljali zaščite.

  • 13:55 26. September 2020.

    Ta nacionalka bi že lani morala biti zaprta!! POP TV vsaj nekaj dela posnamejo vsaj kako nadaljevanko RTV pa plačujemo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.