Magazin > Film & Glasba & TV
28991 ogledov

Ste videli, za kakšen ukrep se je odločila RTVS?

Novice: Informativni program RTV Slovenija zapušča še en znan obraz Anže Petkovšek RTV Slovenija
Nenavaden ukrep Televizije Slovenija …

Valentina Smej Novak, Milena Miklavčič, Katarina Kresal in Vida Žabot so sobotno oddajo Zadnja beseda vodile tako, da so bile za mizo ločene s pleksi steklom. Za ta ukrep se je TV Slovenija odločila že prejšnji teden, pred tem pa so oddajo vodile vsaka za svojo mizo. Ukrep sicer ni novost, za podobno zaščito pred koronavirusom so se odločili tudi na nemških televizijskih hišah. 

"V oddaji Zadnja beseda je to edini način, da v okviru obstoječe scenografije, katere središče je okrogla miza, zagotovimo varnost udeleženk in zadostimo priporočenim ukrepom za zajezitev novega koronavirusa. Razmišljali smo tudi o drugih možnostih: priporočeno razdaljo za mizo težko zagotovimo, pri takšnem formatu oddaje pa tudi uporaba zaščitnih mask med samo oddajo ne pride v poštev. Komentatorke tako uporabljajo zaščitne maske, dokler ne sedejo za mizo, tam pa jih varujejo pleksi stekla. Rešitev s pleksi steklom redno uporabljamo tudi npr. v oddaji Vem!, torej vsepovsod tam, kjer razdalje med govorci ni mogoče drugače zagotoviti. Sicer imamo v informativnem programu pripravljen tudi zunanji studio, ki smo ga v marcu/aprilu in maju redno uporabljali," je o preventivnem ukrepu za zurnal24.si povedala služba za komuniciranje RTV Slovenije. 

Zadnja beseda | Avtor: MMC RTV SLO MMC RTV SLO

Ne zamudi 5. dela šova JOONGLAA STAR!

Komentarjev 13
  • posos47971 20:46 26.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim........ quality9.best

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 19:03 26.september 2020.

    Važno,da pri bullmastifih in junija na nedeljsko jutro 2017 na Trubarjevi niso uporabljali zaščite.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 13:55 26.september 2020.

    Ta nacionalka bi že lani morala biti zaprta!! POP TV vsaj nekaj dela posnamejo vsaj kako nadaljevanko RTV pa plačujemo zato,da imajo odsluženi politiki levice velike nezaslužene plač!! Velika sramota je,da 2500 zaposlenih ne dela drugo kot vleče nezaslužene plače!!

Sorodne novice