Slovenija
2606 ogledov

Zaradi okužbe zaprli center starejših Notranje Gorice

slovenija 29.01.14, invalidski vozicek, nepokretni, Zeljada, Dom starejsih Fuzin Anže Petkovšek
Center starejših Notranje Gorice je zaprt zaradi okužbe pri sodelavki.

V soboto so na svoji spletni strani zapisali, da se center zaradi suma na okužbo z novim koronavirusom zapira, dokler ne bodo razjasnili epidemiološke slike, predvidoma pa za en teden. Po poročanju Radia Slovenija je z novim koronavirusom okužena zaposlena v domu, ki pa v zadnjih dneh ni bila v stiku z oskrbovanci.

Direktorica centra Ana Petrič je za radio povedala, da sta poleg zaposlene, ki je okužena, v karanteni še dve sodelavki. Sicer pa okužena ni imela znakov okužbe. Do testiranja je prišla, ker je to zahtevala od svoje zdravnice, saj njen otrok hodi v šolo, kjer so potrjene okužbe.

Pivka med izbruhom novih okužb Slovenija V Pivki perutninarstvu 32 novih okužb

"Ob tej situaciji prenehajo veljati vsa dosedanja navodila. Obiski, specialistični pregledi, nakupovanje, izhodi in prihodi v center so onemogočeni. Takoj, ko se situacija razjasni in se izide najboljše možno pa pričnejo zopet veljati," je center zapisal na svoji spletni strani. Do takrat pa vse prosijo za razumevanje in strpnost, saj se trenutno ukvarjajo z reorganizacijo in stanovalci.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 so v soboto šest okužb našteli med oskrbovanci v domovih za starejše, eno pri zaposlenem v domu in tri med zaposlenimi v zdravstvu.

V soboto je bilo potrjenih 111 okužb, opravljenih je bilo 2288 testiranj, kar pomeni, da je bilo pozitivnih testov 4,85 odstotka. Hospitaliziranih je 66 ljudi, od tega 13 na intezivni negi. Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v 42 občinah.

covid-19 Covid-19 Zdravje Kako je pri sosedih, kako na Balkanu

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar Dolliolla
    Dolliolla 00:27 21.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • repix95807 23:24 20.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com