Slovenija
6191 ogledov

V le eni ljubljanski šoli v karanteno 169 otrok in učiteljev

šola koronavirus učenci Profimedia
V šoli bodo le učenci do tretjega razreda ter petošolci.

Na Osnovni šoli Franceta Bevka v Ljubljani bo pouk v tem tednu po poročanju spletnega portala Siol.net za vse učence četrtega razreda in vse učence od šestega do devetega razreda potekal na daljavo. 

Prepoznali 169 rizičnih kontaktov

Tako so se odločili, ker so na šoli identificirali 170 rizičnih kontaktov (161 učencev in devet učiteljev), pouk na daljavo pa bo potekal tako tudi za učence, ki jim ni bila dodeljena karantena. Preostali oddeliki od prvega do tretjega razreda ter oba peta razreda bodo pouk obiskovali v šoli, kjer bo tudi še naprej organizirano podaljšano bivanje. 

NIJZ je po poročanju Siol.net doredil karanteno za celotne oddelke dveh četrtih razredov ter po en oddelek šestega, sedmega, osmega in devetega razreda ter posamezne učence iz ostalih oddelkov od drugega do devetega razreda. 

Prazna učilnica  | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Zaradi organizacijskih in kadrovskih težav pri izvedbi pouka za polovico učencev predmetne stopnje na daljavo, polovico pa v šoli, pri čemer je veliko učiteljev predmetne stopnje v karanteni, so se odločili za rešitev, po kateri se predmetna stopnja šola na daljavo. 

Primer novega koronavirusa so po poročanju portala potrdili tudi v vrtcu Pedenjped, in sicr v enoti Pedenjcarstvo. V karatnetni je nekaj otrok in strokovni delavki. 

Tretji teden šole večinoma po modelu B

Po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki ga vodi Simona Kustec, se je večina šolarjev tudi v tretjem tednu pouka šolala po modelu B, kar pomeni, da učenci in učenke ter dijaki in dijakinje obiskujejo pouk v šoli.

Z današnjim dnem začenja veljati odlok, po katerem se morajo lokali zapreti ob 22.30. V šolah pa veljajo strožje zapovedi nošnje mask. Ves čas pouka jih morajo imeti učenci od 7. razreda in dijaki, če ne bodo 1,5 metra narazen, obvezne so za učitelje zadnjega triletja osnovnih šol in srednjih šol, za učitelje do 6. razreda pa le, če bodo preblizu.

V četrtek, 17. september 2020 je bilo med zaposlenimi v vrtcih 31 takšnih, pri katerih je bil ugotovljen sum na okužbo, torej jim je bila odrejena karantena, v osnovni šoli je med zaposlenimi takšnih 133, v srednjih šolah pa 16. Okuženih z virusom Covid-19 pa jih je na ta datum devet, ki so zaposleni v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih in sedem v srednjih šolah.

Med vrtčevskimi otroci je bilo na dan 17. september 2020 v karanteni 31 otrok, v osnovni šoli 208 učenk in učencev ter 82 dijakinj in dijakov srednjih šol. Okužen z virusom Covid-19 pa je na ta dan samo en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 09:32 21.september 2020.

    Zanimivo branje : https://www.planet-lepote.com/dr-uros-dobnikar-covid-19-javni-poziv-zdravnikom-in-zdravniski-zbornici-slovenije