Svet
2154 ogledov

Odstop ministra za zdravje

Adam Vojtech Profimedia
Prostor bo odstopil tistim, ki bi učinkoviteje iskali rešitev.

Na Češkem je danes v luči porasta števila okužb z novim koronavirusom odstopil češki minister za zdravje Adam Vojtech. Kot je pojasnil novinarjem, je premierju Andreju Babišu že vročil odstopno izjavo, poroča češka tiskovna agencija ČTK.

Vojtech je utemeljil svoj odstop s tem, da želi ustvariti prostor za iskanje rešitve za zajezitev pandemije covida-19, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Še ta konec tedna je 33-letni minister sicer napovedoval, da bi vlada zaradi porasta okužb lahko razglasila izredne razmere, le tako bi namreč lahko uvedli določene strožje ukrepe.

Vlada naj bi o razglasitvi izrednih razmer razpravljala danes. Vojtech je sicer še dodal, da bi predlagal razglasitev izrednih razmer, če bi se reprodukcijsko število, ki kaže, koliko ljudi okuži posamezni okuženi, bolj približalo vrednosti 2, trenutno je namreč okoli 1,6, poročajo tuje tiskovne agencije.

V zadnjih tednih je število novih primerov okužb na Češkem izjemno hitro naraščalo in so skoraj vsakodnevno poročali o novih rekordno visokih številkah. Na 100.000 prebivalcev imajo na Češkem trenutno 193 okužb. Vsega skupaj so doslej potrdili 49.300 primerov, v zadnjem dnevu 985 novih. V povezavi s covidom-19 so umrli 503 ljudje.

covid test Skozi nos Zdravje Covid-19: "Mene je testiranje močno bolelo"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 18:02 22.september 2020.

    Zakaj je naslov tako napisan kot, da se je zgodilo pri nas v Sloveniji,zakaj takoj niste napisali: Odstopil je Češki minister za zdravje.

  • NeAnonimni 11:23 21.september 2020.

    Tako kot pri nas, so tudi tam povečali število testov, da so dobili večjo število pozitivnih .. in zdaj jih v Sloveniji uporabljamo za strašenje.